Klikk på bilde for større versjon

Navn:	thomasgrindvollegypt3.jpg
Visninger:	1
Strl:	31.7 KB
ID:	740161Under andre dag av fridykker konkurransen Triple Depth som for første gang går av stabelen i Sharm el Sheikh og ikke i Dahab/Blue Hole satt jeg en ny norgesrekord i konstant vekt fridykk med 80m. I konstant vekt svømmer vi ned og opp for egen maskin kun ved hjelp av en monofinne, det er ikke tillatt å droppe blyet under dykket.
Total dykketid var 2:37m og dykket var relativt enkelt å gjenomføre. Jeg var ikke sliten på overflaten igjen etter dykket.

Hadde som vanlig litt problemer med å utligne ørene etter 70m dybde. Dykket i seg selv startet kanskje litt for intensivt. Første 15m brukte jeg bare 10s på og ikke 15-20 som er mer ideelt. Fra 25m og nedover gikk jeg inni glidefasen. Kun fokus på å slappe av og utligne trykket.

Før denne konkurranse hadde jeg bare gjort ett eneste treningsdykk i konstant vekt ned til 73m sist lørdag.

Under første dag av konkurransen gjorde jeg 78m Free Immersion (dra seg ned og opp for egen maskin kun ved hjelp av armene), 20m dypere enn offisiell Aida Norge rekord. Men siden jeg snudde bare 1,5m fra målet ble det underkjent som norsk rekord. Før denne dagen hadde jeg ikke trent FIM på 5 år og dybden var 11m dypere enn min egen personlige bestenotering i denne disiplinen gjort hjemme i Norge i 2006.

Mine planer om å nå 135m dybde i No limit er kansellert. Det er ikke noe poeng å prøve når du ikke vil komme dypere enn 110m pga utligningsproblemer etter 95-100m.