Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hvorfor skal man kun ha "komfortluft" i drakta?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Vis
Slett alt
new posts

 • the_dragon_no1
  replied
  Sv: Hvorfor skal man kun ha "komfortluft" i drakta?

  teorien er jo at man skal bruke bcd til å justere oppdrift, sånn jeg hadde forstått det helt til jeg tok kurs, og fikk høre at jeg bare skulle venne meg av med det, å begynne å bruke bcd bare i overflaten, å da bruke drakt til og justere oppdrift i nede i vannet... ble litt paff da, men ser jo at det er enklere , mindre og passe på.. ved avveiing, skal jo vest/vinge være tom uansett, så har vel ikke så mye med veiing og gjøre sånnsett

  Legg inn en kommentar:


 • Hvorfor skal man kun ha "komfortluft" i drakta?

  Hei, begynte å dykke i 1982. I de siste 12-13 årene har det vært lite eller ingen dykking pga jobb, familie samt bihuler som trengte å meisles opp, men nå er jeg i gang igjen. Mye har skjedd på utstyrsfronten. Før har jeg dykket med poseidon og vikingdrakter, vest av og til, men aldri brukt vest som avveiing når jeg brukte tørrdrakt. Men nå jeg har kjøpt en Bare Trilam tech dry med sea tec ventiler, og en Zeagle ranger vest.
  Prøvde prinsippet med å bruke vingen til avveing og kun minimum luft i drakta, men fant dette litt rotete og tungvint. Mange manuelle operasjoner for å få riktig avveining. Når jeg bruker kun drakten er det kun en innventil man bruker, og ut går det av seg selv når jeg løfter litt på overarmen.
  I brukermanualen til drakten, (ventilene), sto det dessuten presisert at man skulle bruke kun drakten til avveing. "Bare trilam" drakten var forøvrig nydelig å dykke med.
  For en gammel hund som meg virket teknikken med å bruke både vinge og drakt for aveiing tungvint og mer arbeidskrevende en kun å bruke drakta, og jeg ser ingen gevinst verken når det gjelder sikkerhet eller komfort. For meg er vingen nødutstyr og brukes primært i overflaten etter endt dykk som en ekstra sikkerhet.
  Men jeg ser at dykkingen har kommet mye lengre på 15 år, og jeg er åpen for synspunkter og gode argumenter.
  Hva er årsaken til at man bruker vingen til avveiing når man dykker med tørrdrakt?
Arbeider...
X