Announcement

Collapse
No announcement yet.

Advance kurs - Dykkesenter Thailand

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Vis
Slett alt
new posts

 • Advance kurs - Dykkesenter Thailand

  Heisann!

  Jeg reiser til Sør-øst asia i desember for å bruke det neste halve året på å subbe rundt og nyte livet. Siden jeg begynner å få veldig sansen for dykking tenkte jeg å bedrive en del dykking der nede. Siden jeg skal tilbringe julen med svigerfamilien min i Phuket, tenkte jeg å benytte anledningen til å ta Scuba Advance sertifikat mens jeg var der. Noen som har gjort noe lignene eller kan anbefale et dykkesenter der?

  Noen som har noen andre tips for bra dykkemål i Sør-øst asia (Tenker spesielt på Indonesia, Malaysia, Myamar, Thailand eller Phillipinene) Er spesielt keen på noe Live-aboard, men husk at jeg er på et backpacker budsjett (om enn et litt romslig et)

  Alle tips og råd taes i mot med takk.
  When the going gets weird, the weird turns pro

 • #2
  SV: Advance kurs - Dykkesenter Thailand

  Hei !
  Kopierer litt fra noe jeg har skrevet fra før...

  -Thailand: Her dykket vi på Kho Phi Phi og Kho Tao. Begge var bra både over og under vann Smiley. Men dykke spotten Chomporn på Kho Tao var best. Her så vi Tre store (2-3m) Blacktip Sharks, store groupers, stor stim med baracuda og stort sett alt annet tenkelig man kan se under vann. Som å være i et akvarium... Dette er nok favoritten over alle!

  Ellers har jeg hørt at Similand islands og preterian island skal være veldig bra.

  Her kan du lese om de forskjellige plassene på Koh Tao:
  http://www.scuba-junction.com/diving_sites.htm#SI

  Når det gjelder Live-aboard bør det jo bli til Similand islands. Her får man alt fra billige til dyre turer. Står en del om det i andre innlegg her på forumet. Mener å huske prisen på det vi så på når vi var der nede var rundt 20000 Bath for 4 dager (11 dykk tror jeg), det er vel 4-5000 kr.

  Ellers er det i Phuket mange dykkerskoler, gå snakk med de forskjellige å ta den skolen som virker best.

  God Tur!

  Comment


  • #3
   SV: Advance kurs - Dykkesenter Thailand

   Sweet! Takk for svar.

   Har lest litt rundt på forumet og funnet en del steder / dykk som virker fristende. Vurderer faktisk å booke AOW via scandinavian divers da de arrangerer kurs på Live Aboard og Similand islands .

   Vet noen når evnt. hvor det er størst sjangs for å se hvalhai i Asia?
   When the going gets weird, the weird turns pro

   Comment


   • #4
    SV: Advance kurs - Dykkesenter Thailand

    Høres deilig ut å subbe rundt et halvt år og bare nyte livet, når du i tillegg kan bedrive litt dykking så er det jo helt optimalt!

    Live-Aboard i Similian Naskonalpark beliggende på vestkysten av Thailand er absolutt å anbefale alle dykkere å prøve. Men pass på at du bestiller en tur hvor du får med deg Richelou Rock i tillegg til selve Similian Islands.

    Selv har jeg hatt best success med Queen Scuba båten fra firmaet Grand Coral Divers, men det er helt sikkert en hel rekke andre greie båter som går der også. Scandinavian Divers i Phuket burde kunne hjelpe deg på vei. Etter det jeg vet så eier de ikke selv noen båter som går til Similan Islands, men videreselger for andre firma (for eksempel Grand Coral Divers). Noe som gir deg gode muligheter for å velge akkuratt det du måtte ønske.

    Av andre dykkesteder i Indonesia så vil jeg gjerne få nevne Manado på Sulawesi i Indonesia. Der kan man finne Lembeh Straits som blir regnet som hovedstaden for makroliv i verden, og Bunaken som regnes som kanskje verdens beste veggdykking med vegger fulle av koraller som er 2000 meter dype på det meste. Når det i tillegg er over 2500 firskearter, mer enn i hele Filippinene til sammen, rundt disse veggene så blir det bra.

    Jeg arbeider selv som manager på Bastianos i Bunaken, sjekk gjerne ut www.bastianos.com for å se om du vil ta dge en tur over her med tid og stunder.

    En fin reise er fra Singapore til Manado på Sulawesi for å gjøre verdensklasse dykking her, så ta direkteflyet til Davao i Filippinene. Der har man Paradise Island som en del liker. Deretter innenriksfly til cebu for flott dykking i Bohol, Malapascua (Spesielle haityper der) samt So Good Bay (hvor det i sesongen er masse hvalhai og hammerhead hai). Derfra kan man enten reise til andre flotte dykeksteder i FIlippinene eller tilbake til Singapore igjen.

    Håper uansett du får et flott Advanced Open Water kurs og at oppholdet i Asia blir fantastisk. Lykke til med planleggingen!

    Comment


    • #5
     SV: Advance kurs - Dykkesenter Thailand

     Takker så mye!

     Skal se om jeg ikke kan få overtalt madammen (som også dykker) om å ta en tur til Bastianos i Bunaken. Ellers må jeg jo si at Lembeh Straits høres utrolig bra ut. Jeg er en sucker for svære dyr i havet (mens min kjære er utrolig keen på vrak, men så har jo hun snorklet med Whaleshark mens hun tok OWD i Honduras)

     Vet du forresten når sesongen er for Hvalhai? Sinnsykt keen på å plaske rundt med fisk på størrelsen av busser.
     When the going gets weird, the weird turns pro

     Comment


     • #6
      SV: Advance kurs - Dykkesenter Thailand

      Hei! Jeg er ute aa reiser naa. Hvis du drar til Koh Tao, kan jeg anbefale Phoenix Divers (http://www.phoenix-divers.com, de er veldig erfarne og tar kun smaa grupper. Som tidligere nevnt er Chumphon pinnacle ved Koh Tao veldig bra.

      Hvis du drar til Malaysia boer du proeve aa komme til sipadan (Sabah, Borneo), dykkingen der er rett og slett fantastisk. Ogsaa andre oyer i naerheten av sipadan er veldig bra.

      Comment


      • #7
       SV: Advance kurs - Dykkesenter Thailand

       Jeg har dykket på Koh Tao og Koh Pha Ngan, men ikke så fornøyd. Dopa instruktører og dårlig sikt. Jeg hadde kanskje veldig uflaks, men jeg var veldig fornøyd med å dra ut med Scuba Cat ut for Phuket. Hadde dratt rett dit hvis jeg skulle til Thailand igjen noen gang, men foreløpig og etter å ha dykket langs ekvator over hele verden omtrent er jeg ikke så begeistret for Thailand naturmessig sett.

       Har hørt veldig mye bra om Philipinene og Indonesia.

       God tur!

       ;D

       Comment

       Arbeider...
       X