View RSS Feed

ElisabethK

Fanget i garnet - fridykkere i WWF kampanje

Rate this Entry
Mandag 3.november deltog jeg sammen med 5 andre fridykkere og 6 bodypaintere i en foto-event i regi av WWF (World Wildlife Fond) i Berlin. Fridykkerne ble malt som forskjellige fisk og hvaler, og opptrådde i et basseng dekorert med garn.


Bilde: WWF.de

Temaet for arrangementet var by-catch, et globalt problem som truer den allerede svekkede fiske- og dyrebestanden i havet. Problemet oppstår når fiskere fanger fisk og pattedyr som ikke inngår i fiskelisensen, som ikke er økonomisk lønnsomme eller som er for små.

Flere millioner tonn fisk og hundretusen tonn hvaler, skildpadder og haier blir drept hvert år, bare for å bli kastet over bord som avfall. Denne forkastelige praksisen er unødvendig, ettersom det finnes muligheter til å forbedre fangstmetodene og begrense bycatch.


Bilde: Simon Buxton, WWF

Dette var en helt spesiel mulighet til å gi noe tilbake, til å støtte opp om livet i havet som jeg har vært så heldig å oppleve. Arrangementet var en sukksess med interesse fra store tyske medier og flotte bilder og video. Forhåpentligvis fikk vi åpnet noen øyne og satt press på politikerne som skal vedta fremtidige lover og regler.

Submit "Fanget i garnet - fridykkere i WWF kampanje" to Digg Submit "Fanget i garnet - fridykkere i WWF kampanje" to StumbleUpon Submit "Fanget i garnet - fridykkere i WWF kampanje" to Google

Tagger: Ingen Legg til / Endre tagger
Categories
Fridykking

CommentsOm Dykkesiden

    Dykkesiden er en portal for alle som er glad i dykking. Her finner du bl.a. nyheter om dykking, diskusjoner om dykking, utstyrsinfo, dykkebilder, loggbok og vrakdatabase.

Følg oss på

Twitter Facebook youtube RSS Feed