PDA

View Full Version : GoPro forum



avigulf
09-08-2012, 23:29
Hei. Vi begynner vel å bli en del som har fått kjøpt seg GoPro-kamera her inne.
Kan det være en ide med eget underforum for dette ? Kan noen moddiser få satt opp dette i så fall ?

subsoniq
11-08-2012, 02:34
Hei. Vi begynner vel å bli en del som har fått kjøpt seg GoPro-kamera her inne.
Kan det være en ide med eget underforum for dette ? Kan noen moddiser få satt opp dette i så fall ?

jeg stemmer for det!

Joey88
20-09-2012, 16:45
http://www.polarprofilters.com/

Desse har forskjellige filter til gopro. Tenkte jeg kunne poste her inne :)

Hva bruker dere til stand for gopro hodestrop?

avigulf
20-09-2012, 17:30
Hei, har laget meg en monopod og en større rigg med lyktefester. Kun testet monopod ennå. Hodestropp er vel ikke å anbefale under vann. Du bør tenke på at ved videofilming så bør du holde kameraet stødigst mulig.
Ikke så lett med hodestropp det...
Her er en del forslag til DIY-mounts: http://www.scubaboard.com/forums/gopro-video/413004-show-me-your-mount.html

Joey88
20-09-2012, 21:09
Nei det samme tenker jeg angående hode stropp. Jeg tenkte litt på good man handel litt modefisert da men har ikke fått tid til og teste det enda.

siljemari
21-09-2012, 08:28
Jeg synes det er kjempe flott med hodestroppen, ja, man kan nok se at det er en del bevegelse, siden man må bevege hodet for å orientere seg.
MEN slik som jeg som har filmet en del fangst, der jeg føler behov for å bruke to hender, så er det deilig å ha kamera på hodet og kunne filme alt.
Jeg måtte jo ha lagt ned kamera, eller ikke tatt fangsten viss jeg ikke hadde hatt det på hodet.

Skjønner derimot at de som ikke driver med fangst gjerne vil ha ett annet oppsett enn hode stropp.. :)

avigulf
27-09-2012, 22:54
Ja det blir visst ikke prioritert å få satt opp noe GoPro forum med det første. Så vi får holde det gående i denne tråden. Da har jeg fått laget meg en DIY-rig til GoPro. Den er laget av 20mm. PVC-rør fra Biltema. I tillegg noe strips og håndtak fra alpinstaver. Ang. lys så er det en Sola1200 video (60 graders spredning) og en Dragonsub Snake 8 (37 graders strølys) med diffuser. Blir nok til at en bytter Dragonsuben med en Sola1200 til etter hvert. Foreløpig bare fått testet den i svømmehallen. Skal til pers i sjøen i helga.
45527

olekdale
27-09-2012, 23:02
:) Ser bra ut folkens.

har selv fått laget meg rigg i lag med eikebassen, kommer bilde av det når eg kommer hjem fra havet.

Men et lite spørsmål, hvilken program bruker dere til redigering av film? Er sjukt plaget med at det blir så grønt når eg filmer. Har tilgang på sony vegas til redigering, men har enda ikke helt funnet ut hvordan eg får fargen naturlig. Prøver å fjerne grønnfargen men da blir det somregel veldig rødt eller blått. Blir ikke helt naturlig.

Kodos
27-09-2012, 23:11
Bruker Adobe premiere pro cs5.5.
Er litt å sette seg inn i men når du lærer det kan du til en viss grad fjerne det grønne vannet og få det mere naturlig.

asghegg
28-09-2012, 09:45
Kan nevne at Enfotobutikk i Alta har tilbud på Gopro HD2 i dag.
https://www.facebook.com/enfotobutikk.no/posts/447134175324655?notif_t=feed_comment_reply


Møt representant fra GoPro i butikken fredag 28. september.
GoPro Hero 2 1999,- Kun denne dagen.
20 % i avslag på alt tilbehør fra GoPro!
Møt opp. Første mann til mølla. Kun 50 stk

avigulf
28-09-2012, 19:47
Jeg bruker greenwaterfilter fra www.magic-filters.com til å redusere grønnfarge. Det er flere som fører filtere. Dette er filter som settes på innsiden av UV-huset. Det er best egnet mellom 5 og 25 meters dybde, og tar nok noe lys fra linsa.
Flere produsenter lager nå flip-filter/ våtfilter som du kan ta av og på under vann. Dette er en fordel da det blir ganske rødt over 5 m og i overflaten med innebygd filter. Søk på www.scubaboard.com om Gopro så vil du finne en del om dette.

OIH
01-10-2012, 12:10
Nå har ikke jeg GoPro. Kjøpte en Jobo istedenfor i et svakt øyeblikk, men det fulgte med et vanntett hus med flat linse, og det var standard kamerainnfesting på uv-huset. Kjøpte en sånn, selve armen er alu, skal bare bytte alle skruene med syrefaste og bruker sykkelbraketten som fulgte med til å montere et videolys på 2k lumen (iflg reklamen):

http://www.ebay.com/itm/170637178434?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 (http://www.ebay.com/itm/170637178434?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649)'

45542

OIH
01-10-2012, 12:15
Syrefaste skruer med kameragjenge fås svært billig på eBay. Neoprenhåndtaket tror jeg at jeg tar vekk. Heller ha en reim på slik at ting blir sittende selv om jeg glemmer meg og slipper redskapen et kort øyeblikk.

Øivind

Joey88
06-10-2012, 23:28
Hvilke instillinger bruker dere når dere filmer under vann?

asghegg
07-10-2012, 00:09
Mener jeg har brukt 720-30 på alle mine filmer under vann.
Tenkte å bruke 960-30 i morgen...uten spesiell grunn:)

avigulf
08-10-2012, 00:59
stort sett 720-50 fps, FOV wide, spot ON. Har muligheter til å senke hastighet på sekvenser uten "skjelving" da. Blir dårligere kvalitet ved 25fps ved redusert hastighet.

avigulf
12-10-2012, 18:27
Da er det kommet oppdateringer på firmware og software for Gopro. http://gopro.com/support/product-updates-support/
NB! Noen opplever problemer med firmwareoppdateringen. Se på gopro forum f. eks. her: http://www.goprofanatics.com/gopro-hd-hero2/

subsoniq
12-10-2012, 22:22
Oppdateringen gikk smertefritt for meg!

avigulf
12-10-2012, 22:57
Jeg hadde litt trøbbel, men fikk det til. Kameraet er litt tregere til å boote nå synes jeg. Har hengt seg et par ganger også, så jeg måtte ta ut og inn batt. også. Håper ikke det skjer under vann..

avigulf
18-10-2012, 15:52
Og da er Hero3 lansert. http://www.gopro.com/hd-hero3-cameras Er i salg fra 30. november.

Kommer i 3 ulike utgaver: http://www.gopro.com/product-comparison-hero3-cameras

Første review her: http://www.pocket-lint.com/news/48038/hands-on-gopro-hd-hero-3-black-video-camera-review

avigulf
22-10-2012, 17:13
Til dere som ennå ikke har utført FW-oppdateringen: Tenk over om dere trenger det!
Det er MANGE som opplever problemer: http://goprouser.freeforums.org/hero-2-bricked-during-firmware-update-t7987.html

asghegg
22-10-2012, 17:21
Er alltid tidlig ute å oppdaterer mine duppeditter, men denne gang har jeg vært treg, og skal heller ikke stresse med denne :P

Takk for info:)

subsoniq
02-11-2012, 01:29
Nåhar min gopro krasjet mange ganger etter update. Har noen den tidligere firmwaren liggende?

Linn Pinn Dykkeskinn
02-11-2012, 12:00
Woho! Nå blir det kanskje GoPro HD Hero3 på oss! :-D
På denne er det såvidt jeg vet UV-hus med flatlinse integrert, så da trenger vi ikke det ekstra? Er det noe mer basic vi trenger til det, fargelinse eller noe?

avigulf
02-11-2012, 14:40
Nåhar min gopro krasjet mange ganger etter update. Har noen den tidligere firmwaren liggende?
Velkommen i klubben......
Du finner en del info i Gopro Userforum her: http://goprouser.freeforums.org/hd2-firmware-update-without-cineform-studio-updated-t5372.html
Men vær obs. Det var slik mitt kamera hang seg fullstendig til slutt.. såkalt "bricked".

avigulf
02-11-2012, 14:43
Fargefilter er kjekt ja. Da er det magenta eller GR filter som gjelder for nordisk/grønt farvann, og rødfilter til sydendykking. Men den nye Hero3 Black edition har visst mer justeringsmuligheter på hvitbalanse enn Hero2. Det er også kjekt med en rigg til å montere kamera og lykter sammen, også for å få mer stødig filming. For å få full utnyttelse av Gopro på _wide_ anbefales 2 lykter med videoreflektor, alt. diffusere(som gir redusert effekt).

Linn Pinn Dykkeskinn
02-11-2012, 14:55
Fargefilter er kjekt ja. Da er det magenta eller GR filter som gjelder for nordisk/grønt farvann, og rødfilter til sydendykking. Men den nye Hero3 Black edition har visst mer justeringsmuligheter på hvitbalanse enn Hero2. Det er også kjekt med en rigg til å montere kamera og lykter sammen, også for å få mer stødig filming. For å få full utnyttelse av Gopro på _wide_ anbefales 2 lykter med videoreflektor, alt. diffusere(som gir redusert effekt).

Jepp, har litt lyst på et SOLA Action Camera Tray (slikt med to flexiarmer).
Vi kjøper nok det rimeligste; white edition. Takk for det, da må jeg se om vi finner et slikt fargefilter. Til lys får vi begynne med egne lykter med diffuser på, skal teste litt og se hvordan det blir.

Men passer alle GoPro-filtre til Hero 3 også?

avigulf
02-11-2012, 15:10
Black edition har visst bedre lysfølsomhet og wifi er integrert ( for overvannsbruk) så hadde nok sterkt vurdert det. Hero3 har ikke kommet i salg ennå så det er foreløpig ikke kommet noe filtere. Men minst 2 produsenter holder på å utvikle dette visstnok. Huset til Hero3 har mindre linse enn UV-huset til Hero2. Det beste er et flip-filter som kan taes av og på under vann, og som settes foran linsa. Alt. er et filter du setter på innsiden av huset, men dette må du da ta ut når du skal bruke det over vann. Hvis ikke du kjøper et ekstra hus til det for kun UV-bruk..

Linn Pinn Dykkeskinn
02-11-2012, 15:47
Black edition har visst bedre lysfølsomhet og wifi er integrert ( for overvannsbruk) så hadde nok sterkt vurdert det. Hero3 har ikke kommet i salg ennå så det er foreløpig ikke kommet noe filtere. Men minst 2 produsenter holder på å utvikle dette visstnok. Huset til Hero3 har mindre linse enn UV-huset til Hero2. Det beste er et flip-filter som kan taes av og på under vann, og som settes foran linsa. Alt. er et filter du setter på innsiden av huset, men dette må du da ta ut når du skal bruke det over vann. Hvis ikke du kjøper et ekstra hus til det for kun UV-bruk..

Hero3 er da i salg? Sjekket med komplett.no, og de kan skaffe selv om det ikke er på lager, er 2-3 dagers leveringstid. http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=767762
Ser de har Black edition også, men det var ganske mye forskjell i pris. Googlet filter + HERO3 og får opp at det kan forhåndsbestilles for levering i desember. Men det filteret du mente, er det det som heter "magic filter"? Som dette fra Backscatter: http://www.backscatter.com/HostedStore.LassoApp?-ResponseLassoApp=detail.lasso&ID=6602a76508975b7d3e7904605643f913&s7op=cn&s7=Magic%20Filters&sop=AND&sf=Price&so=Descending&ftn=&

asghegg
02-11-2012, 16:00
Har hørt at Hero 3 og Black Edition er kun det som er nytt.

Noe modifikasjoner på Silver Edition, og White Edition, men ellers er de lik Hero2 og Hero1
Har ikke sammelignet spesifikasjoner, så kan ikke si med sikkert.

Mitt andre Hero 2 har nå tatt kvelden av ulike orsaker, og mitt 3 kamera får jeg nå i helgen :P
Og for å kunne bruke den fjernkontrollen, og Wifi saken så må kamera oppdateres, men hvor finner jeg den oppdateringen...uten å ta den siste
oppdateringen som er kommet, som bare er problemer med?

Kodos
02-11-2012, 16:11
Står på komplett.no 78stk ubekreftet 12.11.
Med andre ord de venter inn 78stk den 12.11 men det er ikke sikkert de kommer ;)

avigulf
02-11-2012, 16:57
se der ja, det er på vei til steinrøysa også :) Priset såpass ja. Venter nok noen mnd. til jeg bytter.
Ang. filter så er Backscatter en produsent ja. Andre er f.eks. Urpro og polarprofilters. Pass på å få riktig type til riktig sted du skal bruke det. (Magenta / GR for våre farvann) GoPro selv ser ikke ut til å bry seg om å lage filtere selv.
Ang. wifi så har jeg ikke det selv så du får prøve å søke på userforumet linket til tidl.

Dustefjerten
06-11-2012, 23:05
Har brukt den timelaps funksjonen på mitt Go pro idag, filmet et liten kjøre tur i bilen på 15 min, og ble ca 550 bilder. Lurer på åssen jeg gjør det for å vise den i sånn morsom rask filmsnutt som jeg har sett enkelte har gjort før feks på youtube. Har prøvd litt med windows moviemaker, men får det ikke til. Blir bare en slags bildefremviser i sakte film.

avigulf
06-11-2012, 23:36
Hei, det er ganske greit. Merk alle bilder, velg "video tools" -> edit Duration-> sett til 0,1 sek eller lavere (tiden hvert bilde vises) Prøv deg fram til du får den hastighet du ønsker.

På denne videoen hadde jeg duration på 0,07 sek. og lapse på 5 sek. MEN pass på: tar du over 999 bilder blir det laget ei ny mappe og du må redigere event. navn på enkeltbilder for å få de i riktig rekkefølge..... Det måtte jeg på denne filmen........

https://vimeo.com/51312935

avigulf
07-11-2012, 14:53
MEN pass på: tar du over 999 bilder blir det laget ei ny mappe og du må redigere event. navn på enkeltbilder for å få de i riktig rekkefølge.....

Du kan omgå dette har jeg funnet ut i ettertid, ved å generere film for hver undermappe med 999 bilder, også til slutt sette disse sammen i riktig rekkefølge.

Dustefjerten
08-11-2012, 02:01
Mmm?, dette får jeg ikke til. Har opprettet vimeo konto, men får ikke til å legge inn denne timelaps bilde serien. Vanlige Go pro videosnutter går bra, men ikke disse bildene. Når jeg får opp denne vanlige opplastingsboksen går det lissom ikke ann å markere bildene å legge inn hele serien. Et bilde går bra, men ikke mer. Huff!, så vanskelig dette timelaps greiene var da!!.

espen65
08-11-2012, 13:24
Hei
Skal kjøpe meg gopro til uvfoto/film.
Er det lurest å kjøpe det nyeste, tenkte da på silver edt. eller kan jeg like så greit kjøpe et hero hd2?

Espen

avigulf
08-11-2012, 16:01
Mmm?, dette får jeg ikke til. Har opprettet vimeo konto, men får ikke til å legge inn denne timelaps bilde serien. Vanlige Go pro videosnutter går bra, men ikke disse bildene. Når jeg får opp denne vanlige opplastingsboksen går det lissom ikke ann å markere bildene å legge inn hele serien. Et bilde går bra, men ikke mer. Huff!, så vanskelig dette timelaps greiene var da!!.

Du må lage timelapsen som en video i Moviemaker, ( Audio/video-fil)
Husk at det er begrenset hvor mye du kan laste opp pr. uke på Vimeo uten å være plus-medlem. Er vel 500 MB pr. uke. Som plus-medlem er det 5 GB pr. uke ( koster $59 årlig)

Tips om opplasting og settings her: https://vimeo.com/17857586

avigulf
08-11-2012, 16:09
Hei
Skal kjøpe meg gopro til uvfoto/film.
Er det lurest å kjøpe det nyeste, tenkte da på silver edt. eller kan jeg like så greit kjøpe et hero hd2?

Espen
Hei, spørs hva budsjettet ditt er og hva du ønsker av kvalitet. Black edition har et bedre objektiv og wifi er inkludert i pakken. Silver edition er mer lik hero2, men det er alikevel en nyere utgave. OG: Du trenger ikke kjøpe eget UV-hus for Hero3 (alle versjoner) pga. de har flatlinse. På den andre side regner jeg med det blir en del brukte Hero2 til slags på nyåret :). Et magenta/GR flip-filter er å anbefale også, men det er foreløpig ikke tilgjengelig for Hero3, men er i utvikling.

Dustefjerten
08-11-2012, 17:30
Får lastet inn bildene i moviemaker og pinaxle, men finner ikke ut åssen det blir en film av det. Kort sagt jeg får ikke til å "skru" opp hastigheten sånn at det blir en stilig videosnutt av disse 550 bildene. På begge plassene blir det bare en treg bilde fremvisning som skifter bilde hvert 3 sekund. Har sittet lenge og prøvd masse i alle menyer. Må prøve litt til før jeg gir opp.

Dustefjerten
08-11-2012, 17:37
Jeg hadde enten kjøpt et brukt Hero2(regner med at det blir mange billige på brukt markedet nå fremover), eller gått hele linja ut å kjøpt Hero3 Black. Sjøl om Hero3 er kommet, er fremdeles Hero2 heftige saker med rå bilde kvalitet. Har sjøl Hero2, og noen minutter film, er noen heftig store filer, som pcn min og nettet strever med å behandle og formidle.

espen65
08-11-2012, 19:09
Hva er det jeg trenger av utstyr til goproen for å dykke med det?
Har dere noen side med ekstrautstyr?
Takk:)

asghegg
08-11-2012, 23:28
spoton.as har en god del utstyr til Gopro:
http://www.spoton.as/main.aspx?page=article&artno=910021

Har tidligere brukt en gammel fiskestang jeg har kappet, og montert kamera på, men nå har jeg fått meg en teleskopstang jeg skal prøve.

Skal prøve å teste kamera på håndleddet med en reim som egentlig skal brukes på sykkelhjelm, men er ikke kommet dit enda :P

http://bildr.no/thumb/1313005.jpeg (http://bildr.no/view/1313005)

Dustefjerten
09-11-2012, 00:41
Huffa meg kor vanskelig dette med å (prøve) å lage timelaps snutt er!. Sitter å forsøker alle slags video redigerings program, men ingen får dette til å virke:(. Prøver å søke litt på nettet div plasser, men blir enda mer deppa av det. Der står det bare hvor lett og enkelt dette er. Ser de fleste anbefaler Vimeo, men når jeg laster inn bildene der, får jeg bare en melding "Sorry this is not a video".

Kodos
09-11-2012, 10:40
Jeg bruker Adobe Premiere Pro cs5.5. Der er det bare å trykke på import, finne mappa med bilder, trykke på første bilde, huke av en hake i en lite boks nede til venstre (husker ikke helt hva valget heter men den importerer da alle bildene i rekkefølge hvis bildene heter feks 1,2,3 osv). Da lager programmet en videosnutt av bildene også er det bare å velge hvor fort den skal spille av filmen.

Premiere pro er et avansert program men finnes mange gode filmer på youtube om åssen du skal bruke det. Er ikke noe proff selv enda, men jo mer jeg bruker det jo mer lærer jeg.

EDIT:
Her feks en video om åssen du lager timelaps i Adobe http://www.youtube.com/watch?v=8NdRUHP0F7Y

Dustefjerten
09-11-2012, 10:52
Lastet ned en verson av abobe pro. Den var litt avansert for en som er vant til moviemaker. Var masse nye funksjoner og nye navn på ting i menyer. Interessant å prøve seg frem. Skal se om jeg finner denne import,å se om bildene kommer inn. Får lastet dem i moviemaker og pinaxle og, men får ikke til å skru opp hastigheten, og ender opp med en bildefremvisning med e sekunders mellomrom.

asghegg
09-11-2012, 16:07
Lastet ned en verson av abobe pro. Den var litt avansert for en som er vant til moviemaker. Var masse nye funksjoner og nye navn på ting i menyer. Interessant å prøve seg frem. Skal se om jeg finner denne import,å se om bildene kommer inn. Får lastet dem i moviemaker og pinaxle og, men får ikke til å skru opp hastigheten, og ender opp med en bildefremvisning med e sekunders mellomrom.

I Moviemaker må du endre under rediger->varighet hvor lenge et bilde skal vises i en filmsnutt.
0.03 er den korteste tiden et bilde kan vises.

avigulf
10-11-2012, 01:08
Hva er det jeg trenger av utstyr til goproen for å dykke med det?
Har dere noen side med ekstrautstyr?
Takk:)
Head-strap skal vel følge med i pakken normalt, men dette er ikke å anbefale å bruke under vann så mye. Du får ofte luftbobler foran kamera og du kan få unødvendig mye bevegelse på kamera som er irriterende å se på i ettertid ofte. Å filme video er det best å bruke så rolige bevegelser som mulig.

Du trenger videolys, dvs. helst 2 lykter med flood reflektor ( alt. er å sette diffuser på spotlykter), en rigg til å montere dette på ( dette kan du event også lage selv) og et magenta filter ( for å korrigere bort grønnfargen i sjøen).
Dette er et minimumssystem: http://light-for-me.com/index.php/en/photo-video-equip/gopro-video-lighting-system Eg. for korte lysarmer og ikke optimalt med goodmanhandle ( men kompakt er den)
En bedre variant her: http://fotografit.eu/products/21-trays---light-amp-motion/758-sola-action-camera-tray/ Lyktene er ganske dyre da, drøye 5k nok pr. stykk. for sola1200, men gir veldig bra jevnt videolys. Disse armene kan også være i korteste laget, men er også et kompakt lite sett.

Dustefjerten
10-11-2012, 02:22
Har sett på både hastighet og varighet under rediger på Moviemaker, men disse menyene er veldig svake, og får ikke aktivert dem, eller langt til noe verdier/hastighet på bildene. Har fått lastet inn bildene, og vist dem som en lysbilde snutt, der kan jeg høyre klikke når jeg spiller av og sette hastigheten til max 8x. Går litt raskere da, men blir lissom ikke helt bra. Skal forsøke å kanskje lage/ta ny lapseserie, og heller sette opp bilde pr/sek til 1 eller 0,5 bilder pr sek, å se om det går bedre da?. Hvor mange bilder pr/sek har dere innstillt kamera på når dere timelapser?.

avigulf
11-11-2012, 00:24
Har brukt mye 2 og 5 sek. 0,5 b/s da må du ha det beste flashminnekortet(type10) for at det ikke skal hakke, men det har du kanskje.
Det vil nok bli noe bedre, men det blir mange flere bilder. Det beste er nok annet program: win Live Moviemaker ( ferdig innstallert i win7) eller Adobe Premiere som nevnt tidl.

lawman
11-11-2012, 23:25
Hvor stort minnekort bør man ha til et Hero3, holder det med 16 GB?

asghegg
11-11-2012, 23:40
Jeg bruker 8GB Class 10 30MB/s og bruker kamera innstilling på 720-30.
Bruker mellom 3-4 GB på hver dykk.

Thomas Torjusen
12-11-2012, 00:50
Hei. Vi begynner vel å bli en del som har fått kjøpt seg GoPro-kamera her inne.
Kan det være en ide med eget underforum for dette ? Kan noen moddiser få satt opp dette i så fall ?
Utført :)

arneh
18-11-2012, 00:32
Første test under vann, ingen redigering.http://www.youtube.com/watch?v=KuUUYQOLJ74&feature=youtu.be

lawman
20-11-2012, 21:51
Hero 2 Silver ed. Er nå i salg, men er det grunn til å vente på Black ed.?

avigulf
21-11-2012, 15:25
Hero 2 Silver ed. Er nå i salg, men er det grunn til å vente på Black ed.?

Du mener Hero3 regner jeg med. Black Edition har linse med høyere lysfølsomhet, dvs. bedre i mørket, og wifi-remote er inkludert.
Her er en sammenligningstest, ikke UV da: http://www.youtube.com/watch?v=yZvPBBHAuiI

Spec. på de ulike modellene av H3: http://gopro.com/product-comparison-hero3-cameras

lawman
22-11-2012, 00:26
Du mener Hero3 regner jeg med. Black Edition har linse med høyere lysfølsomhet, dvs. bedre i mørket, og wifi-remote er inkludert.
Her er en sammenligningstest, ikke UV da: http://www.youtube.com/watch?v=yZvPBBHAuiI

Spec. på de ulike modellene av H3: http://gopro.com/product-comparison-hero3-cameras

Jada, det skulle være Hero 3.

Ellers synes jeg ikke det var så lett å se den helt store forskjellen på iPaden.

Thomas Torjusen
05-12-2012, 01:16
Ja det blir visst ikke prioritert å få satt opp noe GoPro forum med det første. Så vi får holde det gående i denne tråden.
Denne tråden du har her ligger i et eget Go Pro forum her på Dykkesiden :)

Thomas Torjusen
05-12-2012, 01:17
Link til forumet :
http://www.dykkesiden.com/forum/forumdisplay.php?99-GoPro-forum

avigulf
05-12-2012, 16:58
Denne tråden du har her ligger i et eget Go Pro forum her på Dykkesiden :)
Flotters!

R0bban82
29-12-2012, 00:10
Jeg fikk min black edition idag, dette er første gang jeg eier,prøver eller ser ett gopro kamera!

Jeg testet og filmet med det i mange forskjellig oppløsninger ol. Men da jeg skal se det på dataen så hakker det fra første til siste stund,hvis den loader lenge så kan jeg se den nesten uavbrutt etter ca 15 min med loading/streaming først! dette gjelder uansett hvilken oppløsning jeg har!

Jeg er redd pcn er for svak som noen nevner,men det burde den ikke være den er 1 mnd gammel og har følgende spec:

AMD Dual-Core Processor A6-4400M
AMD Radeon HD 7520G + 7670M with 1GB Dedicated VRAM
8GB DDR3 Memory
802,11b/g/n
1000gb hdd
15,6" 16:9 HD LED LCD
DVD-Super Multi DL drive


Er dette for svakt?i såfall har jeg blitt lurt?
jeg ba om en god laptop i butikken.

håper på hjelp fra dere som kan dette samt noen tips fra de erfarene http://www.diskusjon.no/public/style_emoticons/default/smile.png

på forhånd takk

asghegg
29-12-2012, 01:11
Jeg fikk min black edition idag, dette er første gang jeg eier,prøver eller ser ett gopro kamera!

Jeg testet og filmet med det i mange forskjellig oppløsninger ol. Men da jeg skal se det på dataen så hakker det fra første til siste stund,hvis den loader lenge så kan jeg se den nesten uavbrutt etter ca 15 min med loading/streaming først! dette gjelder uansett hvilken oppløsning jeg har!

Jeg er redd pcn er for svak som noen nevner,men det burde den ikke være den er 1 mnd gammel og har følgende spec:

AMD Dual-Core Processor A6-4400M
AMD Radeon HD 7520G + 7670M with 1GB Dedicated VRAM
8GB DDR3 Memory
802,11b/g/n
1000gb hdd
15,6" 16:9 HD LED LCD
DVD-Super Multi DL drive


Er dette for svakt?i såfall har jeg blitt lurt?
jeg ba om en god laptop i butikken.

håper på hjelp fra dere som kan dette samt noen tips fra de erfarene http://www.diskusjon.no/public/style_emoticons/default/smile.png

på forhånd takk

Litt nysgjerrig på hvilken minnebrikke du har, og om du kjører filmen fra brikken?

R0bban82
29-12-2012, 01:31
scandisk 30mbs class 10
har prøvd direkte fra brikken og lagt over på hd på laptopen.men samme resultat.....

asghegg
29-12-2012, 01:38
Minnebrikken skal være bra.
Prøv å kjør filmen fra en annen pc hvis du har mulighet

asghegg
29-12-2012, 09:46
Begynner å tro det er minnebrikken som er feil med, eller bug i kameraet. Har du sjekket om det er kommet oppdatering til kameraet?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

R0bban82
29-12-2012, 14:35
Nå har jeg lastet over en av filmene til pcn nå fungerer den som den burde, også når den spilles direkte fra kamera.
Men filmet nettopp en kjøretur på 40 min i oppløsningen 1080*60
Da jeg legger denne filen over på pcn så hakker det febrilsk skurrer i lyden og flimrer av og til grønt??

R0bban82
29-12-2012, 14:58
Prøvde dem på nytt nå,i spilleren til windows 7 og windows mediaplayer der fungerte dem feilfritt...VLC der fungerer det overhodet ikke.

Prøvde og åpne filen i videoredigeringprogrammet vegas og der hakket det også ganske ille?

Det må vel være noen som har opplevd det samme?

Hvilke instillinger burde man bruke for best resultat mtp kvalitet,plass,osv?

asghegg
29-12-2012, 16:02
Har også problem med hakking i redigeringsprogrammet, men det blir bra når det lagres til slutt.

Jeg bruker Media Player og Media player Classic: http://mpc-hc.sourceforge.net/

Kodos
29-12-2012, 18:05
Du har ikke et codec problem da. Prøv å se om om det er noe tilleggs pakker til VLC du kan laste ned. Evt søk på google om det er flere som har samme problem.
Nå er jeg ikke kjent med de redigeringsprogrammene med i Premiere pro kan det hakke litt hvis jeg ikke har render (litt usikker på norsk navn) filmen først.

R0bban82
29-12-2012, 18:23
Fungerer visst greit nå,så lenge jeg legger inn filene før jeg spiller dem av. Da fungerer det feilfritt i win7 avspiller og mediaplayer..VLC fungerer ikke..
Men hvis jeg prøver og filme i dette som heter 4k cin og 2,7 osv så blir avspilling grønn flimrete hele tiden...

Og hva er innstillingene som gir best bilde? og burde man gjøre noe med resten av innstillingen som protune og det andre som finnes?vet ikke hva protune er ennå heller jeg :)

avigulf
29-12-2012, 20:03
Hei. Filming i 4k modus er vel bare for filmselskaper. Men da får du lav bitrate. Beste er vel 1080 60p. På gopro.com kan du laste ned cineform som du kan bruke til justeringer før event ferdigredigering i annet program. Har selv bra erfaring med H2 og Windows live moviemaker. Er klart noen begrensninger på det programmet da. Søker du på hero 3 Black edition på scubaboard.com finner du en del brukererfaringer.

-sendt fra mobil

avigulf
10-01-2013, 22:53
Her er en "review" og anbefalinger på innstillinger av Hero3 Black Edition, laget av Abe Kislevitz, en av hovedredigererne hos Gopros markedsavd.
Han er nok mest "skiboms" og ikke dykker da....

http://abekislevitz.com/understanding-your-new-gopro/

avigulf
21-06-2013, 01:14
Ja da har en omsider oppgradert til H3 BE og må si den gir bedre bilde og mindre støy ja.

RuneAsk
12-09-2013, 21:49
Hei, eg bruker et gopro hero 3, silver edition og det eg har litt problemer med er at når eg filmer så deler filmen seg opp i flere filer!? er det noen som har løsningen på dette, eller gode tips?

på forhånd takk:P

AlfaOne
13-09-2013, 15:10
Det gjør den automatisk, det er maksstr. på filene såvidt jeg vet. Du finner også mye info i Gopro-forumet på Scubaboard..